3 Eyl 2016

Rich Man Poor Woman - Dizi Yorumu


Türkçe Adı: Zengin Adam, Fakir Kadın
Diğer Adı: Rich Man, Poor Woman
Yönetmenler: Masaki Nishiura, Ryo Tanaka
Yayın Kanalı: Fuji TV
Bölüm Sayısı: 11
Bölüm Süresi: 47 dk
Yayın Tarihi: 9 Temmuz 2012
Oyuncular: Oguri Shun , Ishihara Satomi 

Konusu:
29 yaşındaki Toru Hinata (Shun Oguri) zengin bir adamdır. O ilk olarak küçük bir odadan internet websitesi yayınlamaya başladı ve hobisi ona çok para kazandırdı. Bu günlerde ise, o sosyalleşmeyi sevmemektedir çünkü yanına gelecek kişilerin parasını istemesinden kuşkulanmaktadır.
Chihiro Sawaki (Satomi Ishihara) bir çok iş bakar ve beklenmedik bir olay nedeniyle Toru Hinata ile çalışmaya başlar. Chihiro Sawaki kısa süre sonra Toru Hinata'nın o kadar da kötü biri olmadığını anlar. Toru Hinata çok saftır ve ayrıca yalnızlığı iyi idare eder. Ayrıca da Chihiro Sawaki onun için bir şeyler hissetmeye başlar...

***
  Rich Man - Poor Woman , düşük beklentilerle başladığım bir dizi oldu benim için. Bir kere adından kaybediyor. Şu sıralar Türk televizyonlarında her dizi bu klişe etrafında döndüğü için ben de haliyle bıkmıştım. Şımarık zengin adam şans eseri fakir ama güzel kadınla karşılaşır. Birden kadına aşık olur çünkü kadın çevresindeki diğer kadınlardan farklıdır. (Her ne kadar bu farklılığın ne olduğunu anlayamasak bile)
   Neyse ki RMPW'nın bu tarz dizilerle alakası yokmuş. Adından çok fazlasını içeriyor dizi. Film afişinde gördüğünüz telefonlar bize dizinin teknoloji ile alakalı olduğunu söylüyor. Yalnız dizi 2012'de çıkmış yani dizide son model diye gösterdikleri telefonlara gülebilirsiniz , zira siz izlerken en kötü telefon kategorisinde olabilirler. 
Aptal mısın?
Hayır , aptal sensin. 
  Karakterlerin birbiri ile uyumları mükemmel! Özellikle Oguri-san karakterinin hakkını vermiş. Hafif çatlak , kibirli ve dahi bir programcıyı oynuyor. Ishihara-san ise çok zeki olmasına rağmen bir türlü iş bulamayan bir kadın. İkilinin karşılaşmaları bir Oguri-san'ın şirketinde oluyor. Oguri-san , asıl kadın karakterimizi yerden yere vuruyor ama Ishihara-san bir şekilde onun dikkatini çekmeyi başarıyor ve işe alınıyor. 

  Yalnız sizi uyarmam gereken bir kısım var. Bu diziye deli dolu bir romantizm bekleyerek başlamayın. Dizi 11 bölüm ve 9. bölüme kadar doğru düzgün bir romantizm yok. Daha çok şirketler arası rekabet ve geçmişte kalan üzücü anılar var. Diziden sonra 2 saatlik "RMPW in New York" isimli özel bölüm çıktı. O filmsi özel bölümde romantizm bolca var. 
  Vıcık vıcık aşk dizilerinden sıkılan , hafif komik olsun diyenlere önerilir! 

***

  



Bir aptala klasik örnek

1 yorum:

  1. Titanium Art - TITIAN ART - TITIAN ART
    TITIAN titanium network surf freely ART. TITIAN ART. titanium scrap price TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART. ford escape titanium 2021 TITIAN ART. TITIAN ART. stilletto titanium hammer TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN titanium easy flux 125 ART. TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART. TITIAN ART.

    YanıtlaSil