15 Eyl 2016

Gokusen : 1 , 2 , 3 , The Movie - Dizi Yorumu


Türkçe Adı: Gokusen
Yönetmen: Toya Sato 
Yayın Kanalı: Nippon Televizyonu , GMA Network(Filipinler)
Bölüm Sayısı: 10-11
Bölüm Süresi: 46 dk
Gokusen 1 Yayın Tarihi: 2002
Gokusen 2 Yayın Tarihi : 2005
 Gokusen 3 Yayın Tarihi : 2008
Gokusen : The Movie Yayın Tarihi : 2009Oyuncular: Yukie Nakama , Katsuhisa Namase , Ken Utsui

Konusu:
Konu, bir Yakuza patronunun torunu olan Kumiko Yamaguchi'nin hikâyesidir. Ebeveynleri, Kumiko küçükken ölmüştür ve dedesinin soyundan gelen başka kimse olmadığı için aile işinin sıradaki reisi de Ojou sıfatını taşıyan Kumiko'dur. Bununla beraber, Kumiko ömrü boyunca bir öğretmen olmanın hayalini kurmuştur. Dedesi onun bu seçimini onaylarken ailedeki diğer kişiler, özellikle de Kumiko'ya gizliden gizliye aşık olan Tetsu, onun, gelecek patron olmasını istemektedir.
Öğrencileri tarafından "Yankumi" diye bilinen Kumiko, özel bir erkek lisesinde öğretmenliğe başlar. Sınıfı, suç işlemeye meyilli çocuklarla doludur fakat Kumiko (kendini adayan bir öğretmen gibi), onlara sadece akademik bilgileri öğretmek için değil hayat hakkında da birçok şey katmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktadır. Ailesinin sırrını halktan saklamak zorunda kalmasına rağmen, aldığı Yakuza eğitimi Kumiko'ya, öğrencilerine elini uzatabilme gücünü ve tecrübesini verir.
***

 Gokusen , onlarca ödül almış ve yayınlandığı zamanda reyting rekorları kırmış bir dizi. Ben de adını duymuştum ancak kurgusuna pek ısınamamıştım.Bu yüzden izlemeyi düşünmedim. Ancak zevkine güvendiğim bir arkadaşım Gokusen'i en az 10 kere izlediğini söyleyince fikrim değişti. 
  Gokusen'in tüm dizi serisini ve filmini 1 haftada bitirdim. Konusuna değinmeyeceğim çünkü yukarıda güzelce özetlendiğini düşüyorum.

  Gokusen mangası , 2000 yılında Kozueko Morimoto tarafından çizildi. Sonra animesi , dizisi ve filmi yayınlandı. Filipinler'de o çok yüksek bir reyting yakaladığı için 2. kez yayınlandı.
  Tüm seriler boyunca değişmeyen belli başlı şeyler vardı. Yankumi(Kumiko'nun lakabı)'nin davranışları hiç değişmiyor. Sözleri bile değişmiyor diyebilirim. Sınıfın düzeni değişmiyor. Farklı liseler olsa bile sınıfların genel düzeni hep aynı. Gokusen'in tüm serileri de aynı şekilde başlıyor. Yankumi , tüm öğretmenlerin korktuğu sınıfa giriyor. Sınıf Yankumi'yi bıraktırmak için türlü işkenceler yapıyor. En sonunda ise sınıf Yankumi'ye hayran oluyor ve okulu sevmeye başlıyor. 
  Şimdi konu size sıkıcı gelmiş olabilir. Ama dizi o kadar güzel mesajlar veriyor ki izlediğiniz için mutlu oluyorsunuz. Felsefi bir altyapısı var diyebilirim. Seriler arasında benzerlikler olsa da olaylar farklı olduğu için dizi kendini izletiyor. Bir süre sonra Yankumi'nin yerinde oluyorsunuz. Sanki onun öğrencileri sizin öğrencileriniz oluyor ve onların olgunlaştıklarını görmek sizi mutlu ediyor. Dizi , insanı öğretmen olmaya özendiriyor :)
  Gokusen hakkında söylenebilecek çok şey var aslında. Ben diziye tek kelime ile bayıldım. Filmini izlerken birazcık sıkılsam da dizi serisi çok güzeldi. Herkese tereddüt etmeden önerebilirim. 
not : Belki Gokusen 2 'yi diğerlerinden daha çok sevmiş olabilirim ^_^ Çünkü Kazuya Kamenashi ve Akanishi Jin oynuyordu <3 

***
Gokusen 1 
Gokusen 1 
Gokusen 2 
Gokusen 2 
Gokusen 3 
Gokusen 3 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder